tirsdag, mai 10, 2011

Nesten som magi - andreutgaven

Kjære venner.

Endelig er andreutgaven av "Nesten som magi" ute og kan kjøpes online her:
http://www.lulu.com/product/paperback/nesten-som-magi/15689071
http://www.lulu.com/product/ebook/nesten-som-magi/15689003
http://www.lulu.com/spotlight/chasvag
Både i trykt og som e-bok (PDF), dessverre har jeg ikke fått lagt til EPUB format ennå, da det i seg selv er en hel ny utfordring.

What took me so long?
Det er lett å skylde på Murphys lov http://no.wikipedia.org/wiki/Murphys_lov, da alt under bokprosessen, bortsett fra selve slippfesten gikk så galt som det kunne gå. Det var ikke rent sjelden jeg dro meg i håret og ønsket bare å gi opp. Men i alle fall på grunn av mangel på versjonskontroll og dokumentkonverteringsproblemer så ble førsteprinten IKKE den versjonen av boken som vi hadde jobbet med så lenge, men et rart lappeteppe full av feil og problemer. (Tilbake til å rive seg i håret). Det var bare en ting å gjøre, sette seg ned bak pulten og rette opp feilene nok en gang.) Men som om ikke det var nok så gikk forlaget Craft & Chiron nedenom og hjem, mye på grunn av bokbransjens forhold til ebøker. Noe som er veldig synd, både for undergrunnslitteraturen men også for ebøkene. Jeg er en gadget boy og har bopelen full av gadgets, men min kindle 2 fra forrige sommer er lett min favoritt gadget. Fra å lese 4 bøker pr år, leser jeg nå 30+ bøker og har hatt mange gode stunder jeg ikke ville vært uten. Men siden jeg nå hadde lovet dere denne boka så ble jeg nødt til å og den ut under eget forlag under chasvag.com paraplyen.



Referanser og linker:
Video fra releasefesten i 1080p HD: http://www.youtube.com/watch?v=gxaHofLIYqE

Video hvor jeg leser fra boka i 1080p HD: http://www.youtube.com/watch?v=ssw0GJS-Jyc

Video med intervju fra Exact radio: http://www.youtube.com/watch?v=QNJho696m-I

Blog entry, klipp fra GD: http://chasvag.blogspot.com/2011/01/klipp-fra-gd.html

Artikkel i Byavisa: http://www.byavis.no/kultur/4618-fire-boker-pa-rappen

Blog entry, bilder fra festen: http://chasvag.blogspot.com/2011/01/nesten-som-magi-releaseparty-8-januar.html



De som var med:

Coverdesignet hadde jeg først tiltenkt Elisabth Slettnes, men siden hun var meget opptatt og jeg prøvde å spare tid ga jeg pinnen videre til Viola Depcik, noe som ga oss 4 måneder slit og tårer, med ødelagte datamaskiner, virus og det som tenkes kan. Skrivekorrektur var jobben til Gunn Marit Kaizer Nisja og Jan Håvard Bleka. Profilbilde av meg ble tatt av min søster på mobil, egentlig hadde jeg tenkt å bruke et gammelt svart-hvitt bilde, men siden jeg røyket på det, og ikke ønsket å promotere røyking, ble det forkastet. Forhåndslesere var Jon Erik Gjerstad, Heiðrún Klara Johansen, Arne Martin Barlund og Øygunn Skaret. Craft & Chiron, som hadde trua på meg. Selvfølgelig må vi ikke glemme den kulturfremmende plassen Felix Pub Lillehammer som stod for lokalene og øl til slippfesten. Takk til dere alle!



Merchandise:

Du kan også få din egen nesten magiske t-skjorte eller teddy: http://chasvag.spreadshirt.no/



Tilbakemeldinger:

Av de gode tilbakemeldingene så har vi typiske superlativer som: god bok, jævlig bra, fantastisk, tøft at du tør å skrive sånn og jeg kan nesten ikke vente på neste bok. Det som har varmet mitt forfatterhjerte mest dog har vært at flere har tydelig klart å assosiere seg med historiene og personene og til og med startet å sitere boka. Av det dårlige har vi GDs anmeldelse http://www.gd.no/kultur/boeker/article5466951.ece, som for øvrig har gitt boka nytt navn: ”Nesten ikke som magi”. For å være ærlig så om jeg skulle ha anmeldt førsteprinten med alle de feilene den hadde, så hadde jeg jo sett meg nødt til å si det samme. Men det verste av alt var noe som var ment som et kompliment; en referanse til Ari Behn. Fysjameg, fysjameg, fysjameg og huttemegtu. (her er det visst en jobb å gjøre).Tendensen blandt de som har forhånds lest var at de som hadde lest lite bøker foretrakk ”Nesten som magi”, mens de med mer bokfartstid sier at jeg blir meget, meget bedre i neste bok, ”Mørket – Håpet”



Aldri så galt at det ikke er godt for noe

(er fint å tenke og si) Hadde jeg visst hva jeg egentlig hadde kastet meg ut i, så er det nok en sjans for at jeg hadde latt være. Men ved å måtte gjøre nesten alt selv, med Murphy under armen, så har jeg lært så utrolig, utrolig mye. Jeg vet ikke hva fremtiden vil bringe, men en ting kan jeg love: det blir overraskelser, champagne og kinderegg.



Deres venn

- Chand

http://chasvag.com

Ingen kommentarer: